Jacques van Eijden

Het is mijn missie om mensen te leren leven vanuit hun bron en ze te inspireren om weer in beweging te komen. Dat doe ik door ze te leren naar hun lichaam te luisteren en (daarmee) betekenis te geven aan datgene wat zij te horen krijgen.

Dit doe ik als vaktherapeut dans en beweging en somatic movement therapeut vanuit het werken met lichaamsbewustzijn, aandacht en beweging.
Met als specialisme het werken met aan Autisme, ADHD en aan spanning verwante klachten.

Mijn verhaal

Bewegen is altijd belangrijk voor me geweest. Ik heb mij dan ook door meerdere studies en beroepenvelden heen bewogen. Meer dan 30 jaar in de sport, de psychologie en de dans. Ik begon met een psychologiestudie (kandidaats in 1980). Dat was te theoretisch voor me. Ik wilde bewegen, ging naar de Theaterschool en studeerde af als uitvoerend danser. Na een internationale carrière als danser en docent dans werd ik dans- en bewegingstherapeut. ‘Ervaren’ en ‘bewegen’ zijn voor mij belangrijke factoren in het opsporen en behandelen van klachten. 

In 1989 startte ik de Praktijk voor Somatische Bewegen in Amsterdam. In 2006 is de praktijk met mij meeverhuisd naar Groningen. Ik ben geregistreerd lid van de Nederlandse Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en van de Internationale Vakvereniging Somatische Bewegingstherapie (ISMETA). Daarnaast erkend Natuurgeneeskundig Therapeut (BATC),

Na mijn opleiding tot Somatic Movement therapeut heb ik in 1992 de docentenopleiding daarvoor met succes afgesloten (aan de Opleiding Somatic Movement therapie van de School for Body -Mind Centering in Amherst, Massachusetts). Naast deze post-HBO opleidingen heb ik in Nederland de Medische Basis Kennis Opleiding (Plato conform) afgerond. 

Ik werk de laatste tijd vanuit de filosofie van de ‘embodied cognition’.